четвъртък, 19 юли 2007 г.

Игри №1: "Batman" (1990)




Многобройни са игрите по филми, както и игрите за Батман... През 1990 SunSoft представят една от по-добрите.


Играта е част от продуктите, появили се покрай филма на Тим Бъртън от 1989. Но в нея нямата чувството, че се намирате в него. Готам Сити и околностите му изглеждат като от бъдещето, злодеите използват невиждани оръжия като елекрически остиета и ракетни раници...Спокойно. Батман също е въоръжен със три от своите високо-технологични оръжия, които са скрити в колана му, и еготов да ги използва при нужда. Въпреки всичките промени, духът на филма е запазен. Катерейки се по металния скелет на Готам, борейки се със Жокера в камбанарията, избягвайки гангстери в Аксис Кемикълз... всичко това допринася за близост към филма.


Това е една от игрите, за които е нужно, не само да имаш добри рефлекси, а и търпение. Търпение да седнеш и да разучиш всяко едно ниво, докато наизустиш къде те дебне опасност и как да я преодолееш. Това беше първата ми игра за 8-битовото Нинтендо. Купих я през 1999, а успях да я превъртя едва 2004. Жокера много ме тормозеше...



Пътуването на Батман започва в Готам Сити, покварен от престъпността град, който очаква своя спасител. Тръгвайки по улицата, минавайки през търговския център, Рицаря на Мрака трябва да се пребори с много врагове, включително и Killer Moth, който очаква героя пред кметството.



След като се разправя със него, Батман се насочва към Аскис Кемикълз, където Жокера приготвя своя смъртоносен газ. Батман трябва да избягва киселина, роботи, движещи се мини и накрая да се пребори с межаничния капан на Жокера.








Батмобилът си проправя път през Аксис Кемикълз. Сцената изключително наподобява тази във филма.






След като е унищожил фабриката, Батман пропада в каналите, където е изненадан от новото творение на Жокера - биологичните чудовища Jader, като избягва различни капани. Героят трябва да премине през канализацията, за да се добере до подземната пещера, където да се пребори с третия бос - The Electricutioner. Според книжката с упътването, той е най-силният войн на света и може да изстрелва "Лунна Атака" (10 Мега-Гига Волтов смъртоносен лъч). Той е едно от най-големите предизвикателства в играта.


След като се пребори и с него, Батман намира тайното скривалище на Жокера, където трябва да избягва всичките му капани и изобретения, отново включващи Jader, но този път и електро-оръдия. Накрая играчът трябва да унищожи защитна система, състояща се от две мобилни оръдия, способни да изстрелват бомби при опасност.


Измъквайки се от лабораторията, Батман се качва на своя самолет и достига катедралата на Готам Сити, където го очакват Жокера и неговия бодигард FireBug. Отново според книжкта, FireBug иска отмъщение, защото Батман е победил брат му преди време. Битката срещу него е наистина разгорещена, защото той изстрелва огнени кълба с температура 600 градуса по целзий, способни да изпепелят Батман. Ако го победи, Тъмният Рицар ще се изправи пред най-голямото си изпитание - Жокера!


Батман се изправя срещу Killer Moth пред кметството на Готам Сити




При затруднение на ниво, или търсене на информация за играта посетете сайта



Самата игра можете да свалите, като последвате линка по-долу, но трябва да имате емулатор за NES



Желая ви приятна игра!


P.S. Уверете се, че ще изчакате музиката на началното меню да свърши :)


Няма коментари: