вторник, 31 юли 2007 г.

Снимки на Батман от филма "The Dark Knight"






Има пост за Жокера, значи трябва да има и за Батман, нали? Е, това са първите снимки на Батман в новия му костюм и първите снимки на новото му возило - The Bat-Pod. Както и сами забелязвате, използвани са същия тип гуми, както и при Батмобила. Какво ще кажете за оръдията? Не бих искал да съм на мястото на Жокера, когато Батман профучи с това след него :D

Снимки на Жокера от филма "The Dark Knight"







Това са първите появили се в интернет снимки на Жокера, както ще го видим във филма "The Dark Knight" догодина. В ролята на злодея е Хийт Леджър. На четвъртата снимка можете да видите как режисьорът Кристофър Нолан наблюдава актьора през IMAX камера. С такива камери ще бъдат заснети няколко сцени от филма.

Wallpapers: "The Dark Knight" Movie


Eто два страхотни уолпейпъра от предстоящото продължение на "Батман в Началото". Първият бе изтеглен преди време от www.bat-blog.com и на него можете да видите новия бат-костюм. Втория е логото на филма, използвано на официалния сайт. Използвайте ги, за да окрасите вашия бат-компютър.

понеделник, 30 юли 2007 г.

Моите творения № 2: Жокера

Тази рисунка на Жокера направих миналата година.
Нарисувах го в стила на анимационния сериал The Batman.
Тъй като тогава използвах само молив, се наложи да я
сканирам черно-бяла, но мисля, че се получи добре.
Очаквайте още от Жокера!

The Joke's On You!





неделя, 29 юли 2007 г.

Филми и анимация № 4: Официален трейлър на "The Dark Knight"

Първият официален трейлър на новия филм за Батман, който се очаква през 2008 година!

събота, 28 юли 2007 г.

Филми и Анимация № 3:Power Rangers Operation Overdrive - Teamup Morph

Всички фенове очакваха специалния епизод по случай 15 годишнината на Пауър Рейнджърс. Това е морфирането от епизодите "Once a Ranger", в който се обединяват нови и стари рейнджъри. Новото морфиране на Адам - черния Mighty Morphin рейнджър е страхотно!
Нямам търпение да изгледам целия Operation Overdrive излязъл досега!

четвъртък, 19 юли 2007 г.

Игри №1: "Batman" (1990)




Многобройни са игрите по филми, както и игрите за Батман... През 1990 SunSoft представят една от по-добрите.


Играта е част от продуктите, появили се покрай филма на Тим Бъртън от 1989. Но в нея нямата чувството, че се намирате в него. Готам Сити и околностите му изглеждат като от бъдещето, злодеите използват невиждани оръжия като елекрически остиета и ракетни раници...Спокойно. Батман също е въоръжен със три от своите високо-технологични оръжия, които са скрити в колана му, и еготов да ги използва при нужда. Въпреки всичките промени, духът на филма е запазен. Катерейки се по металния скелет на Готам, борейки се със Жокера в камбанарията, избягвайки гангстери в Аксис Кемикълз... всичко това допринася за близост към филма.


Това е една от игрите, за които е нужно, не само да имаш добри рефлекси, а и търпение. Търпение да седнеш и да разучиш всяко едно ниво, докато наизустиш къде те дебне опасност и как да я преодолееш. Това беше първата ми игра за 8-битовото Нинтендо. Купих я през 1999, а успях да я превъртя едва 2004. Жокера много ме тормозеше...



Пътуването на Батман започва в Готам Сити, покварен от престъпността град, който очаква своя спасител. Тръгвайки по улицата, минавайки през търговския център, Рицаря на Мрака трябва да се пребори с много врагове, включително и Killer Moth, който очаква героя пред кметството.



След като се разправя със него, Батман се насочва към Аскис Кемикълз, където Жокера приготвя своя смъртоносен газ. Батман трябва да избягва киселина, роботи, движещи се мини и накрая да се пребори с межаничния капан на Жокера.








Батмобилът си проправя път през Аксис Кемикълз. Сцената изключително наподобява тази във филма.






След като е унищожил фабриката, Батман пропада в каналите, където е изненадан от новото творение на Жокера - биологичните чудовища Jader, като избягва различни капани. Героят трябва да премине през канализацията, за да се добере до подземната пещера, където да се пребори с третия бос - The Electricutioner. Според книжката с упътването, той е най-силният войн на света и може да изстрелва "Лунна Атака" (10 Мега-Гига Волтов смъртоносен лъч). Той е едно от най-големите предизвикателства в играта.


След като се пребори и с него, Батман намира тайното скривалище на Жокера, където трябва да избягва всичките му капани и изобретения, отново включващи Jader, но този път и електро-оръдия. Накрая играчът трябва да унищожи защитна система, състояща се от две мобилни оръдия, способни да изстрелват бомби при опасност.


Измъквайки се от лабораторията, Батман се качва на своя самолет и достига катедралата на Готам Сити, където го очакват Жокера и неговия бодигард FireBug. Отново според книжкта, FireBug иска отмъщение, защото Батман е победил брат му преди време. Битката срещу него е наистина разгорещена, защото той изстрелва огнени кълба с температура 600 градуса по целзий, способни да изпепелят Батман. Ако го победи, Тъмният Рицар ще се изправи пред най-голямото си изпитание - Жокера!


Батман се изправя срещу Killer Moth пред кметството на Готам Сити




При затруднение на ниво, или търсене на информация за играта посетете сайта



Самата игра можете да свалите, като последвате линка по-долу, но трябва да имате емулатор за NES



Желая ви приятна игра!


P.S. Уверете се, че ще изчакате музиката на началното меню да свърши :)


Авиошоуто на Буревестниците










Преди няколко седмици бях на Авиошоуто на Буревестниците (ThunderBirds) в Граф Игнатиево. Едва ли не сте чули за него. То беше толкова зрелищно, че имаше репортажи по доста телевизии, включително БНТ, бТВ и естествено Военния канал.




Мисията на Буревестниците е с прецизност да покажат различни въздушни маневри, с цел да докажат способностите на модерните летателни машини и това колко трудно се пилотират.




Доколкото знам, Буревестниците са идвали и преди в България, но аз не съм ги гледал. Това беше първото ми авиошоу :) . Бях със баща ми, брат ми и един негов приятел - Андрей. Всички те са били и преди на шоу и знаеха горе-долу какво представлява. Аз дори и не предполагах...




Бях изумен! Шоуто им беше невероятно! Самолетите се въртяха, изстрелваха, пресичаха... всичко каквото се сетите. Дори ми се наложи аварийно кацане. Самолетът на един от буревестниците удари птица и се наложи да се приземи, но след броени минути летящите машини бяха отново във въздуха и представиха някои забележителни каскади.




След самото представление, хората имаха възможност да си вземат автографи от пилотите. Каква блъсканица беше само...Но успях да се вредя и да събера автографи от пет от седемте пилота и от някои от помощниците им. Всичките автографи са в специалната брошура, която раздаваха на посетителите. В нея имаше снимки и информация за всеки един от екипа на Буревестниците.




Успях и да се снимам с един от пилотите.







Това съм аз, заедно с майор Никол Малаховски, десен фланг, Буревестник № 3


Един от пилотите не отказа предложението ми да дойде до нас да играем "Топ Гън" на 8-битовото Нинтендо, но аз забравих да си оставя адреса :P


Най- голямо впечатление ми направи Буревестник №5, майор Ед Кейси. Където и да видите номера му - на униформата, на самолета... Навсякъде беше на обратно. Оказа се че той е този, който летеше с главата надолу :D.


Забавлявах се страхотно тогава. Не бих пропуснал възможност да отида отново на авиошоу, независимо дали е на буревестниците или не.


За няколко клипчета, повече снимки и сканирана брошура посетете блога на брат ми - Young_Jedi's Holocron от връзките в страни.

Филми и анимация №2: Batman - Chase Me

Страхотно музикално видео, в стила на "Новите приключения на Батман". Филмчето е бонус на DVD-то "Батман: Мистерията на Жената Прилеп" (Batman: Mystery of the Batwoman) от 2003 година.
Краят е любимата ми част :)...

Филми и анимации №1: Superman Doomsday Trailer!

Какъв по-добър начин да започнем рубриката за филми и анимации, от смъртта на един от най-великите супергерои на всички времена?
Филмът Superman/Doomsday се очаква на 18 септември тази година и е базиран на графичния роман на DC Comics "Смъртта на Супермен". Въпреки, че ще има изрязани моменти от комикса, филмчето се очертава доста добро. Продуцент е Брус Тим, продуцирал още "Батман: Анимационните Серии".

Моите творения №1: Леонардо


В първия пост от рубриката "Моите Творения" ще ви представя една от по-новите ми рисунки. Предполагам, че и сами сте се досетили,че това е Леонардо от Костенурките Нинджа. Лео е неофициалния водач на отбора и най-добрият ученик на Сплинтър. Той работи усърдно и се опитва да следва пътя на Бушидо и Нинджицу.

За рисунката исках да направя героя по-необичаен за стила ми. Затова реших да го направя по-мускулест и с по-масивна черупка наподобяваща тази в сериала Ninja Turtles: The Next Mutation. Накрая просто очертах с тънкописец и мисля, че резултата е доста приятен за окото.

Здравейте!


Здравейте на всички!

Това е началото на моя бат-файл! В него ще ви запознавам с моите интереси, любопитни факти и новини около различни филми, комикси, играчки... както и с мои лични творби!

Желая ви приятно прекарване из блога!

С първия си пост ви предоставям и този чудесен уолпейпър с Батман и Супермен.